2020-09-09 08:36:55• hírek • Bede Emőke

Közzétették a támogatásra jogosult tanintézmények listáját

Az Európai Alapok Minisztériuma közzétette azon 347 iskola és óvoda listáját, melyek még mindig nem rendelkeznek modern mellékhelyiséggel vagy a gyerekeknek még mindig az udvari illemhelyet kell használniuk – hívta fel a figyelmet az edupedu.ro oktatási híroldal.

A közreadott dokumentum annak az útmutatónak a csatolmányaként jelent meg, amit azon iskolák és önkormányzatok számára állítottak össze, melyek október 5-e után szaniterkonténer-vásárlást támogató finanszírozásra pályázhatnak. A minisztérium tájékoztatása szerint olyan iskolákról és óvodákról van szó, melyeket a Tanügyminisztérium 2020-as programjába nem vettek be.


A szaktárca által közzétett útmutató ugyanakkor kiemeli, hogy a lista tájékoztató jellegű, tehát azon tanintézményeknek is van esélyük pályázni, akik jelenleg nem szerepelnek az összesítésben. Ehhez az érintett tanintézménynek fel kell mutatnia egy, a Tanügyminisztérium által kiállított igazolást, melyből nem csak az derül ki, hogy az érintett félnek valóban szüksége van a szaniterkonténerek vásárlását elősegítő támogatásra, hanem az is, hogy korábban ilyen jellegű támogatást nem ítéltek meg számára.


Az Európai Alapok Minisztériuma által lehetőséggel egyébként nem csak az iskola- vagy óvodaudvaron felállítandó (!) szaniterkonténer megvásárlására lehet támogatást igényelni, hanem olyan eszközökre is, melyek a koronavírus-járvány terjedésének megelőzésében kulcsfontosságú szerepe van, pl. szájmaszkok vagy fertőtlenítőszerek, ám tanintézményenként legfeljebb 250 ezer eurót lehet ily módon lehívni - derül ki az útmutatóból.


Egyetlen Szatmár megyei iskola a listán


Az Európai Alapok Minisztériumának honlapján elérhető listán jelen pillanatban egyetlen Szatmár megyei tanintézmény, a Szatmárhegyi Általános Iskola szerepel, ahova a dokumentum szerint 124 diák jár.


A teljes lista ide kattintva tekinthető meg.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: